GENOMINEERD!

voor de GDO Innovatieprijs 2023!

De missie van Vereniging GDO is om natuur en duurzaamheid dicht bij de mensen brengen. Er worden veel mooie producten, projecten en werkwijzen ontwikkeld. Om dit voor het voetlicht te brengen reiken ze jaarlijks de GDO Innovatieprijs uit. En de natuurvrijplaatsen bij Utrecht Natuurlijk zijn de eerste genomineerde voor de GDO Innovatieprijs 2023!
Het project Natuurvrijplaats gaat over het zichtbaar maken van het fenomeen ‘rechten voor de natuur’. Op drie locaties heeft Utrecht Natuurlijk kunstwerken geplaatst waarmee ze hiervoor aandacht vraagt. Meer lezen? Dat kan hier!

Afgelopen donderdag 16 november kregen alle 8 genomineerden de kans om te pitchen en werd de winnaar bekendgemaakt.  Helaas hebben we niet gewonnen, maar kregen wel prachtig jurycommentaar:

‘Een verrassende samenwerking tussen een kunstenaar, studenten en het NDE-centrum. En een hele bijzondere, vernieuwende manier om aandacht te vragen voor de natuur en de rechten voor de natuur. Zeer actueel. De keuze voor het gele huisje, een echt beeldmerk maakt het thema heel zichtbaar: de natuur verdient ook een huis. Ook mooi dat de biodiversiteit gemonitord wordt. Het project kan reizen en is dus landelijk navolgbaar en geschikt voor andere centra.’

Gelukkig zijn de Natuurvrijplaatsen een groot succes, want we mochten ze inmiddels al op 3 andere plekken neerzetten. Spannend, hoe de natuur het er vanaf brengt als binnenhuisarchitect! Hoe ontwikkelen deze postzegels stadsnatuur zich?

Op de tweede foto zie je hoe het eruit zag in mei toen we ze net hadden geplaatst, wat is het hard gegroeid he?

Ga het ook ontdekken op de Utrechtse stadsboerderijen Eilandsteede in Park Transwijk, Griftsteede in het Griftpark en Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn.