Kunstscene ’23

Kunstscene ’23 komt steeds dichterbij! Het tweede weekend van november is het zo ver, dan openen de deuren van Stichting Ateliers Tilburg voor publiek. Als deelnemer van Kunstscene zijn wij open voor een kijkje in de keuken, “daar waar de kunstwerken geboren worden en tot leven komen”. Samen met mij doen nog 150+ andere makers en kunstenaars mee. Dit jaar sluiten maar liefst negen externe culturele locaties aan. Met een totaal van 20 locaties groeit Kunstscene aanzienlijk. Ik heb er heel veel zin in!

Feestelijke opening

Op 10 november wordt deze tweede editie van Kunstscene afgetrapt met een feestelijke opening in De Nachtzuster. Om 19:00 uur openen directeur van Stichting Ateliers Tilburg Floor Westerburgen en wethouder Marcelle Hendrickx het weekend & lanceert Stichting Ateliers Tilburg een artistieke uitgave in samenwerking met Stad van Makers. Vanaf dan zijn de programmaboekjes voor zaterdag en zondag te verkrijgen, dus zijn we van start. 

Locatie Gershwin

Studio Marieke Vromans is onderdeel van locatie Gershwin. In dit bijzondere pand met stoere werkplaatsen vind je veertien makers en kunstenaars die in verschillende disciplines aan het werk zijn. Van bronsgieten, keramiek, hout- en steenbewerking tot educatie, beeldende kunst en stedelijke acupunctuur. Voor deze ene keer mag je een kijkje nemen in de werkplaatsen. Vergaap je aan al het moois en laat je inspireren.

Het pand aan de Gershwinstraat 10 is een van de tien locaties van Stichting Ateliers Tilburg. Het schoolgebouw van Onderwijsgroep Tilburg is sinds 2019 deels in gebruik als atelierpand. Het gebouw is omgeven door groen en biedt onderdak aan kunstenaars die groter werken. De werkplaatsen variëren van wel 100m2 tot 200m2. Hierdoor zijn de ruimtes perfect voor het grovere werk, maar vinden ook de verfijndere disciplines er onderdak.

Demonstratie bronsgieten

Ik ontvang je dit weekend graag met open armen in mijn studio/atelier. Ook ben je van harte welkom om aan te sluiten bij onze buren Gérard en Cynthia (beeldhouw service centrum Tilburg). Zij geven op beide dagen om 14.00 uur een demonstratie bronsgieten. Zeker de moeite waard! Wees op tijd, het brons moet direct worden gegoten zodra het warm is.

Kortom, kom op 11 en 12 november een kijkje nemen achter de schermen bij makend Tilburg. Naast open ateliers & studio’s zijn er exposities, pop-up shops, demo’s, performances, workshops, artist talks en meer. Als deelnemend kunstenaar ben ik nauw betrokken bij de organisatie van het weekend en op www.kunstscene.nl en @kunstscene op Instagram en Facebook vind je nog meer informatie over Kunstscene ’23.