Afscheid Flexpohuis

Op 10 december 2020 kregen we de sleutel en op 30 november 2022 leveren we de sleutel weer in. Het hele rijtje van 6 woningen zal op korte termijn worden gesloopt en ruimte maken voor 22 stadse appartementen. Het waren twee bijzondere jaren waar we door meerdere lockdowns heen contact maakten en samenwerkten met de buurt. De tijd van gaan is nu gekomen.

flexpohuis_hek
huisjes-met-hekken
flexpohuis_leeg
Flexpohuis_leeg2
planten-geveltuin
plantentafeltje
marieke-en-Wies
verhuisdozen
previous arrow
next arrow
flexpohuis_hek
huisjes-met-hekken
flexpohuis_leeg
Flexpohuis_leeg2
planten-geveltuin
plantentafeltje
marieke-en-Wies
verhuisdozen
previous arrow
next arrow

Flexpohuis 2020-2022

Noordhoekring 91
Tilburg centrum

Buren werden uitgenodigd om te komen struikroven, uit de geveltuintjes en grote achtertuin werden planten gered. Oud bewoonster Wies, die hier in de jaren 60 geboren is kwam afscheid nemen van haar ouderlijk huis. Wies vertelde over de geschiedenis van deze straat die tot 1962 Lange Schijfstraat heette. Ze vertelde over de  bakkerswinkel en de bakkerij achter de woning toen ze hier opgroeide. Over de buurtkinderen en hun namen die lang op de zijkant van het Odulphus geschreven hebben gestaan maar nu (na al die jaren) toch verdwenen zijn.

Ook vertelde ze dat de woning in 1902 gebouwd is. Wat betekend dat deze woning precies 120 jaar dienst heeft gedaan! Wat een prestatie!! Denk je eens in dat als de toekomstige bebouwing net zo’n lang leven is beschoren dan zal het hier tot het jaar 2143 blijven staan! 
 
Ik hoop dat de architect en de ontwikkelaar er iets moois van maken, een eigentijdse vertaling van de ziel van deze plek met mooie details, dat heeft de straat wel verdient. En de tijd ook trouwens want we moeten de laatste jaren genoegen nemen met zo weinig schoonheid…
Met een mooi kampvuur en stevige borrel hebben we afscheid genomen van deze bijzondere plek. 

extra info

Zie hier hoe het Flexpohuis eruit zag toen we er bijna 2 jaar geleden introkken…