Filmshoot Flexpohuis

Het aftellen tot de sloop van ‘ons’ Flexpohuis is begonnen…
Onderdeel van het afscheid is een filmshoot met André van Red Sun videoconcepts. Samen willen we het verhaal van het concept Flexpohuis vastleggen. In bijna twee jaar heb ik op deze locatie een concept ontwikkeld dat een verbindende factor en kunstzinnige opkikker voor elke buurt kan zijn en dat is het vertellen waard!

Samenwerking en toekomst
Ik ontwikkelde het Flexpohuis niet alleen, ik zocht verbinding en samenwerking met o.a. verschillende buurtgenoten, kunstenaars, de middelbare school in de straat en de woningbouwcoöperatie. Nu dit experiment op deze eerste locatie ten einde loopt zie ik een kansrijk vervolg als een reizende, verrassende en experimentele locatie die gebruikmaakt van de leegstand in een stad en op laagdrempelige manier een impuls geeft aan de buurt. Het Flexpohuis stopt eind deze maand hier aan de Noordhoekring maar het concept Flexpohuis houd niet op. Opgebouwde samenwerkingen worden voortgezet zoals de samenwerking met het Odulphus Lyceum voor het project Kunstkruispunt Noordhoekring. Ik hoop dat het Flexpohuis binnen enkele jaren op een nieuwe (tijdelijke) locatie opduikt en daar ook weer samen met én voor de buurt zal floreren.

It’s a wrap!
Het weer zat mee en er ontstonden leuke gesprekken op straat. Na een lange dag namen we voldaan plaats bij het kampvuur in de tuin. Flexpohuis-de-film zal nog even op zich laten wachten. De komende weken staan in het teken van verhuisdozen en afscheid nemen. Ik hoop in het voorjaar van 2023 het resultaat hier te kunnen delen.

extra info

Zie hier hoe het Flexpohuis eruit zag toen we er bijna 2 jaar geleden introkken…

Meer informatie vind je op de projectpagina van het Flexpohuis

Volg alle ontwikkelingen via onze socials:
instagram
facebook

Nieuwsgierig? Neem contact met me op.