Nieuw project: Kunstkruispunt Noordhoekring

Kan kunst een kruispunt betekenis geven, bijdragen aan verblijfskwaliteit én verkeersveiligheid?
Vanmorgen mocht ik in de raadzaal van gemeente Tilburg 200 leerlingen van het Odulphus Lyceum inspireren als aftrap voor het project Kunstkruispunt Noordhoekring.

Samen met wethouder Rik Grashoff initieerde ik dit project waarbij in totaal 400 leerlingen de komende 3 maanden in projectgroepjes aan het werk gaan om tot verrassende oplossingen te komen voor het kruispunt dat recht voor hun school ligt. Vervolgens laat ik me inspireren door hun plannen om tot een verrassend en uitvoerbaar ontwerp te komen.

Sleutel voor de toekomst
Ik heb hen geprikkeld om niet te denken vanuit randvoorwaarden, plan van eisen en efficiëntie maar vanuit het hoogste potentieel van de plek en de mensen. Geen standaardoplossingen maar maatwerk.

Niet te denken vanuit wat er kan, maar vanuit wat je hier zou willen. Durf te dromen! De kracht van verbeeldingskracht. Deze plek kan zo veel meer zijn dan alleen een kruispunt.

Ik geloof dat samenwerken dé sleutel is voor onze toekomst en daarom heel blij dat we dit experiment samen aan gaan. Ik ben trots en dankbaar dat ik in een sociale stad woon waar bestuurders open staan voor initiatieven uit de stad en samenwerken in het DNA lijkt te zitten. Samen meer voor elkaar.

Ik durf te dromen…
Dit kruispunt met meer groen, bloemen en mensen, minder asfalt en kunst in plaats van verkeerslichten, ontworpen samen met leerlingen, buurtbewoners en verkeerskundigen, buiten de kaders denken in nieuwe oplossingen. Ik denk dat het kan!

Transformatie van cityring naar parkring 2022-2025

#stedelijkeacupunctuur #samenvoorelkaar #hetnieuweleren #gemeentetilburg #odulphus #cityring #parkring

extra info

Nieuwsgierig? Neem contact met me op.