Nominatie Tilburgse Creatieprijs 2020

Vandaag ontving ik onderstaand bericht in mijn mailbox!

Beste Marieke,

Wij zijn verrukt je te mogen vertellen dat jij genomineerd bent voor de Tilburgse Creatieprijs 2020. Deze nieuwe, jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een Tilburgse maker, persoon of organisatie, die met zijn of haar creatie een belangrijke bijdrage levert aan de stad. Met de prijs vraagt Marketing Tilburg aandacht voor het positieve vestigingsklimaat van Tilburg, een stad die leeft, bloeit en bruist als nooit tevoren. Een stad om trots op te zijn. Gefeliciteerd met deze nominatie!

De winnaar wint naast de titel en de eer een trofee ontworpen door Niko de Wit die dit jaar zijn 50ste jubileumjaar als kunstenaar viert. De vier genomineerden – (op alfabetische volgorde) Sander van Bussel, Michel Deneef, Olivier Jaspers en Marieke Vromans – hebben laten zien al geruime tijd op een unieke manier bij te dragen aan de transformatie van Tilburg.

Op vrijdag 18 december 2020 reikt Marketing Tilburg tijdens de online Cultuurnacht voor het eerst de Tilburgse Creatieprijs uit. De jury, bestaande uit – (op alfabetische volgorde) Ulco Mes, Ben Smit en Niko de Wit – oordeelt over wie er wint. De jury kijkt naar de wijze waarop de genomineerde als maker in 2020 blijk heeft gegeven van typisch Tilburgse creativiteit volgens de formule: sociaal x experiment = creatie.