NIET ALLEEN IN GEVAL VAN NOOD

Marieke Vromans stedelijke acupunctuur Tilburg
3_NAIGVN
1_NAIGVN
2_NAIGVN
NAIGVN_extra
4_NAIGVN
5_NAIGVN
6_NAIGVN
7_NAIGVN
8_NAIGVN
9_NAIGVN
previous arrow
next arrow
3_NAIGVN
1_NAIGVN
2_NAIGVN
NAIGVN_extra
4_NAIGVN
5_NAIGVN
6_NAIGVN
7_NAIGVN
8_NAIGVN
9_NAIGVN
previous arrow
next arrow
Afmeting 1,60 x 1,50 x 0,4 meter
PIR, staal, glasvezel, acrylic one, spraypaint
Zijgevel woning
Noordhoekring 87
Tilburg

Het kunstwerk is een hommage aan naastenliefde. Het is ontstaan als reactie op alle initiatieven die als paddenstoelen uit de grond schoten toen de pandemie begin dit jaar onze maatschappij ontwrichtte. Van soep koken voor de wijk, boodschappen doen voor je buren tot balkon concerten en stoepkrijt kunst. Laat dit het nieuwe normaal zijn. Ook niet in geval van nood. Liefde is de redding. Altijd.

De pandemie maakt pijnlijk duidelijk waar onze op efficiëntie en winst gerichte maatschappij dramatisch faalde. Maar ze laat ons ook zien wat echt belangrijk is in het leven én waar we als gemeenschap toe in staat zijn als de nood aan de man is. Hartverwarmend waren de eerste berichten over de balkon concerten uit Spanje en Italië, deze staan in mijn geheugen gegrift. En ook de schone lucht in China, het heldere water in Venetië en een file vrij Nederland. Laat dit het nieuwe normaal zijn. Ook niet in geval van nood.
De pandemie is niet de enige crisis waar we nu mee te maken hebben. We leven al jaren in een klimaat crisis, mobiliteit crisis en het is ook wel duidelijk geworden dat ons zorgsysteem in crisis verkeerd. Als deze pandemie ons iets heeft duidelijk gemaakt is het wel dat we als samenleving in staat zijn om in korte tijd grote veranderingen te bewerkstelligen. Laten we deze les benutten voor het goede.

Autonoom werk | Stedelijke acupunctuur 2020
Uitvoering ism Peter Bosman
Mede mogelijk gemaakt door Tiwos Tilburgse woonstichting