Update: De Rits

Na een warme (erg warme) zomer beeldhouwen in PIR schuim, verharden met composiet en decoreren zodat het beeld de gewenste robuuste ‘look and feel’ heeft is het zo ver. Deze week hebben we kunstwerk de rits geplaatst in het Tilburgse Spoorpark. Een enorme mijlpaal voor mij persoonlijk en voor het park als geheel. Ik ben dan ook enorm trots!

Maar omdat het park door verschillende omstandigheden (o.a. de warme en droge zomer van 2018) niet dit najaar maar pas volgende zomer geopend wordt is het kunstwerk na plaatsing direct ingepakt. Gehuld in een museumkist XXL staat hij geduldig te wachten tot ‘moment supreme’ 21 juni 2019.

Lastig als het werk waar je bijna 3 jaar mee bezig bent eindelijk af is maar je het nog niet mag delen… Ik kan het toch niet laten om hier alvast een sneak preview te delen van mijn beeldhouw werkzaamheden met ruim 30 graden afgelopen zomer. Met dank aan Peter Bosman die mij het ambacht van het bezielen van een beeld op bovenmenselijke schaal met veel geduld en passie voor het vak bijbrengt.

Aftellen is begonnen, nog 267 dagen tot de onthulling!

Wil je een uitnodiging ontvangen voor de onthulling van de Rits en op de hoogte blijven van mijn werk? Meld je dan snel aan voor mijn nieuwsbrief! Ik zal je niet stalken 😉

Marieke Vromans
21 september 2018