Hier leg ik aan

Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan realisatie
Marieke Vromans Hier leg ik aan maquette
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan (realisatie)
Marieke Vromans Hier leg ik aan (maquette)
previous arrow
next arrow
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan (realisatie)
Marieke Vromans Hier leg ik aan (maquette)
previous arrow
next arrow
Afmeting: 10 x 3,5 x 5,5 meter
Thermisch verzinkt staal, PIR, Composiet
Binnentuin nieuwbouwcomplex de Havenmeester
Kempenaarplaats
Tilburg

Feestelijke onthulling kunstwerk 13 maart 2014

Met ‘hier leg ik aan’ veranderde ik twee rookafvoerkanalen in de binnentuin van nieuwbouwcomplex ‘De Havenmeester’ tot dubbele scheepsbolder met scheepstouw dat dienstdoet als zit- en speelelement.
Het kunstwerk verwijst naar de ligging aan de Tilburgse Piushaven en de vestiging van de nieuwe bewoners in het complex. Omdat de rookafvoerkanalen in de binnentuin dominant aanwezig zijn en de toekomstige bewoners hier direct zicht op hebben transformeerde ik het ‘noodzakelijk kwaad’ van deze nieuwbouwlocatie tot een verblijfsplek met karakter waar de nieuwe bewoners zich thuis voelen.

Wat opdrachtgevers mij zeggen:
“Marieke heeft voor het nieuwbouwproject De Havenmeester in Tilburg het object
‘Hier leg ik aan’ ontworpen. Haar opgave was om tijdens de uitvoering van het nieuwbouw- complex van twee ontsierende afvoerpijpen in de publieke ruimte een aantrekkelijk kunst- object te maken. Zij pakte de aanleidingen in het project slim op en maakte een object dat tot de verbeelding spreekt en uitnodigt tot interactie. Zo verrijkte ze ons (toch al mooie) bouwproject nog meer. Geen ‘kunst omdat het moet’, maar ‘kunst omdat het werkt’!
De soms lastige ‘wetten’ die gelden bij de uitvoering van bouwprojecten vroegen van haar geduld, aanpassingsvermogen en overtuigingskracht. Marieke heeft deze eigenschappen op professionele wijze ingezet, met een resultaat om trots op te zijn.”
– Rob Keijzer, HONK Vastgoedontwikkelaar

“Marieke Vromans heeft invulling gegeven aan een ontwerpopdracht voor een van onze bouwprojecten. Het was een leuk en creatief proces. Het resultaat is een bijzonder object dat door ons als opdrachtgever, maar vooral door de omwonenden van het bouwproject erg wordt gewaardeerd.”
– Chantal Gulickx, Directeur Triborgh Gebiedsontwikkeling