Hier leg ik aan

Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan
Marieke Vromans Hier leg ik aan realisatie
Marieke Vromans Hier leg ik aan maquette
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Afmeting: 10 x 3,5 x 5,5 meter
Thermisch verzinkt staal, PIR, Composiet
Binnentuin nieuwbouwcomplex de Havenmeester
Kempenaarplaats
Tilburg

Het verkeerslicht is als een mini strip. In twee beelden vertelt het een stukje Tilburgse geschiedenis. Het fenomeen ‘Kruikenzeiker’ is verbonden met het Tilburgse verleden als textielstad. In vroegertijd moesten de arbeiders hun urine in een kruik verzamelen, ofwel in de ‘kruik zeiken’. De urine werd gebruikt bij enkele bewerkingen van de wol.

Bijzonder aan het project is dat alle Tilburgers, bedrijven en verenigingen mede-eigenaar kunnen worden van een kruikenzeiker oversteekplek. ‘Mensen maken de stad’ vindt Marieke en zij faciliteert met dit project de mogelijkheid om op meer plekken in de stad de aangepaste verkeerslichten toe te passen. ,,Stel dat je als straat zo’n licht wil hebben, dan kan dat.” Ze roept mensen op zich te verenigen en te melden via de facebookpagina Nie zèèke mar kèèke. In overleg met de gemeente wordt bekeken of het betreffende verkeerslicht aangepast kan worden.